Om oss

Härlanda Voces och Härlanda Flickkör framför karl Jenkins Requiem

Kören

Härlanda Voces är en av Göteborgs främsta blandade ungdomskörer, och dessutom ett superhärligt gäng! Kören består av drygt 40 sångare i åldrarna 15-25 år och är en del av Härlanda församlings körverksamhet.

Vi har tävlat och gjort konserter i länder som England, Frankrike, Schweiz, Polen, Italien, Irland, Estland samt Österrike, och vann 2016 kategorin för ungdomskörer i körtävlingen i Calella, Spanien. Våra ambitioner är höga, och många av sångarna studerar eller har studerat vid något av Göteborgs musikgymnasium.

Musiken

Vår repertoar består av flerstämmig körmusik och sträcker sig över en mängd genrer. Vi sjunger allt från tidig klassisk musik till nyskriven musik, och genom åren har vi hunnit uruppföra verk skrivna av bland andra Henrik Dahlgren, Tormod Tvete Vik och Evelin Seppar.

Minst en gång per år framför vi ett större verk för kör och orkester tillsammans med professionella musiker, och varje år reser vi utomlands för att tävla eller delta i körfestivaler med ett a-cappella-program. En del av våra konserter gör vi tillsammans med andra av de unga körerna i Härlanda, och vi har ett särskilt nära samarbete med Härlanda Flickkör.

Själva har vi bland annat sjungit verk som Karl Jenkins Requiem och The Armed Man, Mozarts Requiem och Bachs Johannespassion. Ibland samarbetar vi också med andra ensembler, och de senaste åren har vi gjort Verdis Requiem tillsammans med Göteborgs Ungdomskör och UGSO samt haft en mini-turne i Västra Götalands-regionen med Beethovens 9:a tillsammans med VÄGUS, Gustavi Ungdomskör och Göteborgs Ungdomskör.

Dirigenten

Sedan Härlanda Voces startades har David Molin varit vår dirigent. David är körledare och organist i Härlanda församling i Göteborg, där han även dirigerar Härlanda Kammarkör som regelbundet kammar hem priser i olika internationella körtävlingar och ofta gör succé med sina konserter.

Davids utbildning är genomförd vid Musikhögskolan i Göteborg, där han har studerat dirigering för bland andra Jan Yngwe och Gunno Palmqvist, och numera även undervisar själv.

David brinner för körmusik och fortbildar sig ofta genom masterclasses och liknande. Själv är han erfaren körsångare som tidigare sjungit i Kammarkören vid Högskolan för scen och musik, Göteborgs Kammarkör och Simon Phipps Vokalensemble (numera Svenska Kammarkören).

Kyrkan

I Härlanda kyrka repeterar vi och gör de flesta av våra framträdanden. Kyrksalen rymmer ca 800 personer och dess häftiga akustik tillsammans med den minimalistiska inredningen gör att rummet är riktigt härligt att sjunga i och passar väldigt bra för konserter.

Härlanda församling har ett brett och aktivt musikliv, med körer och rytmikgrupper för alla åldrar – mer information går att få på församlingens hemsida!

Härlanda Kyrka 4:3